-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9480 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

در اين مسئله كه مادر، دختر و خواهر لواط دهنده بر لواط كننده حرام است ولي اگر گمان كند يا شك كند كه دخول شده، بر او حرام نمي شود1 منظور از دخول چه مقدار است و مراد از ظن و شك چيست؟

منظور از دخول در اين مسئله، حداقل داخل شدن آلت در دُبُر، به مقدار ختنه گاه است. اگر به اين مقدارِ داخل شدن يقين پيدا كرد نم تواند با خواهر، مادر و دختر پسر يا مردي كه ملوط واقع شده ازدواج كند و آنان حرام ابد مي شوند.

سه واژة يقين، ظنّ و شك را توضيح مي دهيم:

يقين به حالتي مي گويند كه صددرصد به چيزي آگاهي داشته باشد مانند اين كه مي داند الآن روز است. گمان يا ظن به حالتي مي گويند كه چيزي صددرصد اعتقاد ندارد بلكه 70 % يا 60% احتمال مي دهد كه آن كار واقع شده است. در نتيجه 30% يا 40% خلاف آن را احتمال مي دهد.

شك به حالتي مي گويند كه از گمان ضعيفتر است مثلاً 50% احتمال مي دهد كه آن كار صورت گرفته و 50% احتمال مي دهد كه انجام نشده است.

در مسئلة شرعي مذكور در صورتي خواهر و مادر و دختر ملوط بر لاطي حرام ابد مي شوند كه يقين داشته باشد به اندازة حداقل تا ختنه گاه داخل شده است، ولي اگر گمان يا شك دارد تا مقدار مذكور داخل شده يا نه حرام نمي شوند.

اگر كسي شك كند كه دخول صورت گرفته است، ازدواج با مادر يا خواهر يا دختر ملوط اشكالي ندارد و نبايد به احتمالات و شك ها توجه كند. البته اگر احتمال قوي به دخول مي دهد بهتر است كه احتياط كند و خود را دچار توهمات و وسوسه ها نگرداند و از آثار رواني آن خود را نجات دهد.

فتواي حضرت آيت الله فاضل در موارد مذكور همان بود كه ذكر شد.2





1 توضيح المسائل مراجع، ج 2، مسئلة 2405.

2 آيت الله فاضل، جامع المسائل، ج 1، ص 410.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.